Deze site is ontwikkeld voor portrait stand

In 2005 Zijn de tarieven voor fysiotherapie vrijgegeven. Dit betekent dat fysiotherapeuten zelf hun prijzen mogen bepalen. De achterliggende gedachte is de wens van de overheid om een gezonde marktwerking tussen de diverse fysiotherapie praktijken te bevorderen. De keuze van een geschikte behandelaar (nu meer nog dan voorheen) bij u.

De kosten van fysiotherapie worden, als er geen sprake is van een chronische indicatie, niet meer standaard uit de basisverzekering vergoed. U moet dus aanvullend verzekerd zijn voor vergoeding van fysiotherapie. De zorgverzekeraars stellen steeds hogere eisen aan fysiotherapiepraktijken die een contract met een verzekeraar willen. Hierdoor neemt met name de administratieve druk voor de fysiotherapeut exorbitant toe. Dit is momenteel een reden voor veel praktijken om geen contract met zorgverzekeraars aan te gaan. Wanneer u een aanvullende verzekering hebt mét een restitutiepolis, bent u vrij om uw eigen behandelaar te kiezen. De kosten voor fysiotherapie worden dan alsnog geheel (of voor het grootste deel) vergoed. Tegenwoordig is het niet meer nodig om een verwijzing fysiotherapie te hebben. Om verrassingen te voorkomen is het raadzaam om van te voren even uw polis te raadplegen en te informeren hoe e.e.a. in uw geval geregeld is en wat de voorwaarden zijn. U ontvangt van Fysio & Zo maandelijks een nota voor eigen rekening. Deze nota kunt u gebruiken ter declaratie van (een deel van) uw fysiotherapie kosten bij uw zorgverzekeraar.

Bij de eerste afspraak zullen screening, intake, onderzoek en behandeling gelijktijdig plaatsvinden. Het is raadzaam een verwijzing fysiotherapie bij uw huisarts te halen. Dit is niet verplicht, maar zonder tussenkomst van de huisarts is de screening fysiotherapie verplicht. M.a.w. het kost u dus extra geld en in de meeste gevallen rekent de zorgverzekeraar er een behandeling fysiotherapie voor (veel mensen realiseren zich dat niet).