Deze site is ontwikkeld voor portrait stand

Met een goede looptechniek kan je de kans op blessures verminderen en je loopprestaties verbeteren. De “Pose method of running” leent zich hier uitstekend voor.

Pose Running Clinic in Den Haag

Wat houdt pose running in?

Het is een methode waarbij je leert hoe bij het hardlopen het lichaam op een zo natuurlijk (=gezond) mogelijke manier te belasten. Het zo min mogelijk remmend maken van de landing, een goede houding en een juiste pasfrequentie (hoge cadans) spelen hierbij een belangrijke rol. Het investeren in deze minder belastende loopstijl, is de moeite waard voor iedere atleet die zich door zijn sport geconfronteerd weet met hardlopen en zéker voor de atleet die regelmatig geblesseerd is. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het de belasting op de knie zelfs met 50% verminderd. Ook zijn er positieve resultaten geboekt bij atleten met klachten t.g.v. chronisch compartiment syndroom (onderbeen). Door het veranderen van de loopstijl (via “Pose method”) kwam er eindelijk verbetering van klachten. Hier het artikel, gepubliceerd in The American Journal of Sports Medicine. De loopmethode is uitermate geschikt voor atleten die streven naar een meer natuurlijk loopstijl waarbij de blote voeten en/of minimalistisch schoeisel (na een gewenningsperiode en het sterker maken van de voeten), de traditionele dempende en corrigerende schoenen vervangen. De methode wordt wereldwijd toegepast en in de snel groeiende CrossFit community is het dé methode om de leden beter hardlopen te leren.
Running Cue: pistons, not pendulums. Imagine your legs moving like quick firing pistons rather than long swinging pendulums. This helps develop the correct movement - leading to a more efficient running gait.In een praktijksessie Pose running krijg je inzicht hoe volgens de principes van “Pose method”, het hardlopen verbeterd kan worden. Dit heeft alles te maken met een slimme interactie met de zwaartekracht. De basis van het Pose lopen bestaat uit drie elementen: Pose, Fall, Pull. Ze dienen allen slechts één doel; namelijk het met zo min mogelijk energieverspilling horizontaal voortbewegen van het lichaam. In een praktijksessie Pose running worden de Pose, Fall en Pull, m.b.v. zogeheten drills ingeslepen en (via korte stukjes lopen) in de loopbeweging geïntegreerd. Het verbeteren van de perceptie (bewust- wording en verwerking van prikkels vanuit het lichaam via zintuigen) speelt daarbij een belangrijke rol. De training is geschikt voor zowel beginnende- als gevorderde hardlopers.
Hier een leuk artikel uit de Volkskrant over een looptechniek clinic die ik gaf aan hardlooptrainers van de KNAU. Blootvoets hardlopen
Een één-op-één mini clinic “Pose method of running” duurt ongeveer twee uur en wordt gegeven op de atletiekbaan. De clinic is een combinatie van theorie en praktijk. Ik vertel veel over achtergronden en filosofie van de “pose methode of running”, maar we zullen vooral praktisch bezig zijn. Het is niet zo zeer zweten en afzien, het gaat er vooral om te voelen hoe lopen anders kan. Perceptie (bewust- wording van acties en gevolgen) zijn belangrijke voorwaarden om de loopstijl te finetunen en er later zelf verder mee aan de slag te gaan. Ik zal je voor- en achteraf filmen en dit ter plekke voor je inzichtelijk maken, zodat je direct e.e.a. terug kunt zien. Op verzoek kan de clinic ook in groter groepsverband gegeven worden.

Hieronder één van mijn klanten die ongeveer iedere loopblessure (zoals een lopersknie) wel aan de hand had gehad voor hij zich bij mij meldde. Inmiddels loopt hij met veel plezier en passie als snelle recreant zonder blessures de 10km in een lage 37 minuten (was voorheen 45 minuten met blessureleed).