Deze site is ontwikkeld voor portrait stand

RTC Duursport biedt voor haar leden bij Fysio & Zo de mogelijkheid aan om in de wintermaanden krachttraining te doen. Heel verstandig, want diverse onderzoeken hebben inmiddels aangetoond dat het doen van krachttraining een positieve invloed heeft op de prestaties van duursporters. thumbnail-6De VO2 max gaat omhoog en het bewegingsapparaat (spieren, pezen, banden, gewrichtkapsels en botten) raakt meer gewend om zware belasting te ondergaan, waardoor de atleet bij het leveren van prestaties minder snel last zal krijgen van pijntjes. Daarnaast zal de atleet door de toegenomen belastbaarheid sneller herstellen van trainingen en dus effectiever kunnen trainen. Ook voor ouderen atleten (> 40 jaar) is het van belang krachttraining te blijven doen om het niveau van presteren zo goed mogelijk te houden en de gevolgen van ouderdom te reduceren.

De Heren 1 hockeyers van HDM trainden de afgelopen winter ook wekelijks aan kracht en lenigheid om weer extra fit het tweede deel van het veldseizoen in te gaan.

Triathlon Team Tri-fa gesponsord door Fysio & Zo kwam ook even langs voor een zinnige Workout.

Is je vereniging of sportteam geïnteresseerd in krachttraining in een fantastische ruimte waar je met 10-15 man op allerlei fronten aan de slag kunt, neem dan contact met mij op. Wie weet is er nog een uurtje vrij. De ruimte kan gehuurd worden, wanneer de training begeleid wordt door iemand die een opleiding heeft op het gebied van trainen én gezondheid.