Deze site is ontwikkeld voor portrait stand

Exacte cijfers over de hoeveelheid hardlopers in ons land zijn er niet en dit komt vooral doordat de definitie van hardlopen (wie valt er wel en wie valt er niet onder) niet eenduidig is. Wel is duidelijk dat hardlopen een activiteit is waar we in ons leven regelmatig aan deelnemen en plezier aan beleven. Direct omdat we het hardlopen als sport beoefenen, maar ook indirect wanneer het hardlopen als onderdeel van een andere sport terugkomt. Bijvoorbeeld in veldsporten als voetbal en hockey. Of als ondersteuning voor sporten ter verbetering van de conditie bij schaatsen of boksen.
IMG_5584Nu denken we dat hardlopen iets is dat we van nature bij de geboorte meekrijgen, net als een correcte squat en een juiste houding. “Iedereen kan toch hardlopen…”. En ja dat is ook wel zo en zeker de start (zoals je hieronder kunt zien) is zeer hoopvol. Maar helaas verliezen we al snel onze natuurlijk efficiënte wijze van bewegen. Dit, omdat we o.h.a. te weinig bewegen, teveel zitten en we dus ook niet meer goed voelen hoe we handig hard kunnen lopen. Hierdoor weet zo 80% van de hardlopers zich jaarlijks zódanig geconfronteerd met blessures dat het nodig is de loopactiviteiten twee tot drie weken te staken, bijvoorbeeld door een lopersknie.

Bij Fysio & Zo wordt bij lopers die zich melden met een blessure óók de loopstijl onder de loep genomen. Op deze manier wordt de ontstaansoorzaak van blessures vanuit technisch oogpunt, niet over het hoofd gezien en worden blessures op een meer duurzame manier verholpen.
Fysio & Zo kan ook een zinvolle bijdrage leveren aan atleten die al in staat zijn snelle tijden te lopen, maar, die met méér trainen en harder trainen tegen de grenzen van hun fysieke kunnen aanlopen. Door het aanleren van een efficiëntere loopstijl kan er meer en harder getraind worden. Dit doordat spieren, pezen, gewrichten enzovoort belast worden op de manier waarop ze bedoeld zijn belast te worden. Dit zal de atleet in staat stellen sneller te herstellen na pittige trainingen, waardoor het mogelijk is er het beste uit te halen en de PR’s te lopen die bij hem passen.

Lees onder Blessures en Looptechniek meer hierover.